zaterdag 22 juni 2013

Kaart Valencia - Vakantie Spanje Provincies

Kaart Valencia, regio, steden, provincies, rivieren: EU
Valencia is een van de 17 autonome regio's van Spanje. De regio ligt in het oosten van het land en heeft inwoners. De hoofdstad is het gelijknamige Valencia. De Spaanse naam is Comunidad Valenciana, de Valenciaanse naam is Comunitat Valenciana.

De regio grenst in het noordwesten aan de regio Aragón, in het noordoosten aan Catalonië, in het zuiden aan Murcia en in het westen aan Castilië-La Mancha. In het oosten ligt de regio aan de Middellandse Zee.

De regio Valencia is bestuurlijk onderverdeeld in drie provincies. Dit zijn Alicante, Castellón en Valencia. De hoofdstad van Castellón is Castellón de la Plana. De twee andere provinciehoofdsteden hebben dezelfde naam als de provincie.

Het binnenland van de provincies Castellón en Valencia ligt in het Iberisch Randgebergte. De bergen in de provincie Alicante behoren bij de Betische cordillera.

De stad Valencia ligt aan de Costa del Azahar bij de monding van de Turiain. De stad is het centrum van het agrarische gebied Huerta de Valencia, waar zeer intensieve akker- en tuinbouw plaatsvindt.

Aan de kust tussen Jávea en Valencia liggen zandstranden, duinen, zoutmeren en de dadelpalmbossen van Elche en Orihuela.

Voor het noordoosten van de kust van de regio liggen de Columbretes Eilanden. Dit is een groep kleine onbewoonde vulkanische eilanden die bestuurlijk bij de regio hoort. Ze liggen ongeveer 50 kilometer uit de kust bij Oropesa del Mar.

Klimaat en vakantie
De regio Valencia heeft overwegend een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. Het binnenland heeft een continentaal mediterraan klimaat en het zuiden een droog mediterraan klimaat.

De regio is een populaire trekpleister voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige natuur, het mooie weer, de steden en de lange stranden.

Alicante is een havenstad aan de Middellandse Zee en is het belangrijkste toeristische centrum van de Costa Blanca, een kuststrook met tal van badplaatsen.

De Costa Blanca ligt tussen Alicante en Valencia. De kust bestaat uit lange zandstranden waar beroemde toeristische plaatsen liggen als Benidorm en San Juan.

De stad Valencia heeft een botanische tuin en er zijn talrijke musea, waaronder het Museum voor Schone Kunsten San Pio V, het Nationaal Keramiekmuseum en het Museum voor Moderne Kunst (VIAM).

In verschillende kerken in de stad bevinden zich rijke collecties schilderijen.

In de regio zijn tal van vakantieparken, appartementen, hotels, bungalows en campings aangelegd om een aangename vakantie door te brengen.

Steden
Naast de hoofdstad Valencia zijn een aantal andere steden in de regio: Alicante, Elche, Castellón de la Plana, Torrevieja, Orihuela, Torrent, Gandia, Benidorm.

De belangrijkste vliegvelden in de regio zijn de internationale luchthavens van Valencia en Alicante.

Kaart Valencia, stad, provincie