zondag 23 juni 2013

Kaart Murcia – Spanje Vakantie Provincies

Kaart Murcia, regio, provincie: EU
Murcia is een van de zeventien autonome regio’s van Spanje en is tevens een provincie. De regio ligt in het zuidoosten van het land en heeft 1.470.069 inwoners (2011). De hoofdstad is Murcia. De Spaanse naam is Región de Murcia.

De regio grenst in het noordoosten aan de regio Comunidad Valenciana, in het zuidwesten aan Andalusië en in het noordwesten aan Castilië-La Mancha. In het oosten ligt de regio aan de Middellandse Zee.

De regio is een bergachtig en dunbevolkt gebied. Landbouw wordt vooral in de geïrrigeerde gebieden, zogenoemde huerta’s, bedreven Er worden onder meer wijn, olijven, citrusvruchten, abrikozen en amandelen verbouwd.

De kuststreek van de regio Murcia bestaat uit stranden en smalle inhammen met onder meer palmbomen. Er zijn zandduinen, stranden, lagunes en wadden. Er liggen veel beschermde natuurgebieden.

Rond Cartegena ligt een brede vlakte die in het noorden en noordwesten grenst aan de oostelijke uitlopers van de Cordilleras Béticas, die bestaan uit de pre-kustgebergte Carrascoy, El Puerto, Los Villares, Columbares en Escalona.

In het zuiden ligt het gebied aan de vlaktes en de bergketens van de kustlijn El Algarrobo, Sierra de la Muela, Pelayo, Gorda, Sierra de la Fausilla en la Sierra Minera de Cartagena-La Unión.

Mar Menor
De Mar Menor is een lagune in het zuidoosten van de regio Murcia. De lagune is gescheiden door een strook land, La Manga del Mar Menor, van de Middellandse Zee.

La Manga del Mar Menor heeft een lengte van 21 kilometer en een breedte die varieert van 100 tot 1.200 meter.

Comarca's
De provincie Murcia is bestuurlijk onderverdeeld in 12 comarca’s. Dit zijn Altiplano, Alto Guadalentín, Bajo Guadalentín, Campo de Cartagena, Huerta de Murcia, Mar Menor, Noroeste, Región Oriental, Río Mula, Valle de Ricote, Vega Alta del Segura en Vega Media del Segura.

Klimaat en vakantie
De regio Murcia heeft grotendeels een mediterraan klimaat dat zeer heet en droog is. Tijdens periodes van zware regen in het najaar en de winter komen in het gebied geregeld overstromingen voor.

De regio is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige natuur, de stranden en de bezienswaardigheden in de steden.

Cartagena is een belangrijke Spaanse marinehaven en handelshaven. Een monumentaal bouwwerk in de stad is de kerk Santa María Vieja uit de 13de eeuw. Het Castillo de la Concepción is een tot ruïne vervallen kasteel uit de Romeinse tijd.

De stranden bij Cartagena worden aangeduid als Costa Cálida, Spaans voor warme kust.

Een aantal bekende stranden zijn Cala Cortina, Islas Menores, Playa Honda, Mar de Cristal, Cala del Pino, Cavanna, Barco Perdido, El Galúa, Levante en La Gola.

De oude stad Murcia, die op de linkeroever van de Segura ligt, herinnert nog aan de Moorse overheersing van het gebied.

Een belangrijk bouwwerk Murcia is de kathedraal die oorspronkelijk uit de 14de eeuw stamt, met rijk versierde gevels.

In de regio zijn tal van vakantieparken, appartementen, hotels, vakantiehuisjes en campings om een aangename vakantie door te brengen.

Steden
Naast de hoofdstad Murcia zijn een aantal andere steden in de regio: Cartagena, Lorca, Molina de Segura, Alcantarilla, Mazarrón, Cieza, Águilas, Yecla.

Torre-Pacheco, San Javier, Totana, Caravaca de la Cruz, Jumilla, San Pedro del Pinatar, Las Torres de Cotillas, Alhama de Murcia, La Unión, Archena, Mula.