vrijdag 28 juni 2013

Extremadura en Mérida Kaart – Vakantie Spanje Provincies Badajoz en Cáceres

Kaart Extremadura, regio, provincies, steden, rivieren: EU
Extremadura is een van de 17 autonome regio's van Spanje. De regio ligt in het zuidwesten van het land en heeft 1.108.130 inwoners (2012). De hoofdstad is Mérida.

Extremadura grenst in het noorden aan de regio Castilië en León, in het oosten aan Castilië-La Mancha en in het zuiden aan Andalusië. In het westen grenst de regio aan buurland Portugal.

In de regio liggen verschillende natuurparken, zoals de Sierra de Gredos en het Parque Nacional de Monfragüe te vinden.

De belangrijkste rivieren in Extremadura zijn in het noorden de Taag en in het zuiden de Guadiana. Tussen deze rivieren ligt de Sierra de Guadalupe, die een hoogte tot ongeveer 1.700 meter heeft.

De regio vormt naar het westen toe de voortzetting van de hoogvlakte van Castilla-La Mancha. In het noorden vormen de Sierra de Gata en de Sierra de Gredos de scheiding met de regio Castilla-León.

In het zuiden vormen de Sierra de Aracena en de Sierra Morena de scheiding tussen Estremadura en de provincies Huelva en Sevilla in de regio Andalusië.

Provincies
Extremadura is bestuurlijk onderverdeeld in twee provincies. Dit zijn Badajoz en Cáceres. De provincies hebben dezelfde naam als de provinciehoofdsteden.

Klimaat en Vakantie
Extremadura heeft een mediterraan klimaat dat gevarieerd is. In het gebied ten zuiden van de Guadiana kan het zomers erg warm worden, terwijl ten noorden van de Taag de winters zeer koud kunnen zijn.

De regio is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige natuur, het mooie zomerweer, historische bezienswaardigheden en de steden.

Het oude stadscentrum van Cáceres, het archeologisch terrein van Mérida en het koninklijk klooster van Santa Maria de Guadalupe staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Badajoz is de grootste stad van de regio Extremadura. Het is een belangrijke grensstad aan de weg tussen de Spaanse hoofdstad Madrid en de Portugese hoofdstad Lissabon. In de stad is een archeologisch museum gevestigd.

In en rond de stad Mérida liggen nog zeer veel bouwwerken uit de Romeinse tijd, waaronder een theater uit 15–14 v.C., een amfitheater, thermen, villa’s uit de 1ste eeuw en twee aquaducten.

Verder is er een triomfboog ter ere van Trajanus, een renbaan en een Romeinse brug over de Guadiana die met 60 bogen een afstand van bijna 800 meter overspant.

Steden
Naast de hoofdstad Mérida zijn een aantal andere plaatsen in de regio Extremadura: Badajoz, Cáceres, Plasencia, Don Benito, Almendralejo, Villanueva de la Serena, Navalmoral de la Mata.

Zafra, Montijo, Villafranca de los Barros, Coria, Olivenza, Miajadas, Jerez de los Caballeros, Trujillo, Talayuela, Azuaga, Los Santos de Maimona, Guareña, Moraleja.